0 1Entri 1Malaysia #20 : Flyers Batu Dunia Anda-9



Zaman muda gua banyak dipenuhi dengan cerita-cerita 'Gig Minggu Ini'. Dan disebabkan faktor usia yang kian meningkat, gua dah julung-julng kali ke gig. Tetapi gua bersama beberapa manusia telah berjanji setia, walau sesibuk manapun kami. Kami terpaksa meluangkan masa untuk menghadiri Rock The World.

Maka flyers untuk tahun ni dah keluar. Vanue berubah, sistem 3 stages diperkenalkan semua. Dan tahun ke 7 gua berkecimpung dalam arena moshpit RTW. Dan gua rasakan sistem 3 stages adalah sistem paling tak best kat dunia. Lepas berselerak kat moshpit, nak cari member balik memang payah. Tau-tau ada kat stage sebelah. Macam haram!

Vanue pun dah berubah dari KLCC ke Stadium Merdeka dan kini di Sunway Lagoon. Nak samataraf dengan MTV World Stage hari tu kot. Mungkin sedap sikit kot, kat Sunway payah nak cari public transport, maka kurangkah populasi budak-budak sekolah. Tu pun ada hati nak masuk moshpit, lutut gua dah sama tinggi dengan kepala dorang, risau je gua.

Line up band?? Sekarang ni pop culture dalam scene adalah indie. Semua nak indie, music, t-shirt and indie art. Maka line up pun taste budak-budak sekarang. Tapi gua usha tak ada band otai-otai mcmam sebelum ni Roots n Boots, Butterfingers, Sil Khanaz, The Pilgrims (mungkin tgah g haji) dan Langsuyr. But ini list band yang bakal membuatkan gua bangkit di mosh pit nanti.

  • Love Me Butch
  • The Otherside Orchestra
  • Republic of Brickfield
  • Kugiran Tepi Pantai (Surf music beb)
  • Y2K
  • 7 Collars T-Shirt
Ok..malas cakap banyak. Jumpa kita di sana!!

0 487 batang pen patah: