8 Enjin Pencarian #1

Sebagai seorang yang pengguna setia perkhidmatan Google, gua mengambil inisiatif untuk mengetaui apa yang pengguna Google cari di dalam Google. Dan dari proses yang gua pelajari dari subjek Data Mining, yang mana gua gagal pada semester lepas. Maka inilah hasil pencarian tentang apa yang orang Malaysia cari.



*Gua nampak industri pornografi domestik semakin aktif. Jikalau sekarang budak-budak ni tengah bersekolah, tak mustahil 3 tahun lagi jika aku membuat carian 'Budak' akan banyak tertera result 'budak u'.





*Ok, apa yang aku dapat lihat, orang Malaysia melihat pramugari sebagai simbol seks. Ohh ya, lagi satu. Pramugari in english is stewardess.



*Pak Lah, seorang bekas PM Malaysia. Dan segala pencarian tentang Pak Lah lebih menjerumus kepada hobi beliau iaitu..hehe

*Ini gua tak paham. Kalau google mangkuk ayun agaknya nak keluar result apa ek? Apa yang dijangka oleh pen'google' tersebut? Dan nampak gaya sekarang ni orang Malaysia tak perlu nak ke Bukit Kayu Hitam nak beli mangkuk tingkat, sebab kini mangkuk tingkat telah dijual secara online siap ada delivery lagi.
*Lelaki hebat dan kuat mendominasi keputusan Google. Dan gua rasakan yang Google 'Lelaki' ini pasti majoriti dari kalangan wanita kecuali pencarian lelaki lembut..620,00 results.Not bad for Malaysian's Elton John.

*Pencarian kereta melambangkan ekonomi rakyat Malaysia, kereta murah, kereta sambung bayar. Kalau yang keluar kereta Ferarri, Mercedez lain cerita. Kereta mayat pula? Hai bang, persiapan rapi nampak?

*Anda mahu side income? Mungkin anda boleh Google, kahwin kontrak atau kahwin misyar. Kepada mereka yang ingin tahu bagaimana nak kahwin lari, ada 226,000 results cara kahwin di Thailand.

*Ini adalah wishlist rakyat Malaysia. Rupanya ramai yang tak tahu macam mana nak anak. Nak kena google jugak ek? ish..ish..ish

8 487 batang pen patah:

Jlascanteen berkata...

bagus!. hahaha... lawak sungguh.

kEyrOL~ berkata...

kalu google ahchan?
adakah akan kuar ahchan terlampau?
ahahahaha~

Izad Che Muda berkata...

Lu memang takde keje Chan. Banyak sgt masa lapang agaknye. Tapi entry lu kali ni memang informatif. Boleh buat modal. hahaha

asFa berkata...

haha menarik2..

AZIZAN & HAFIZAH berkata...

jom join affiliate http://www.jombinabadan.com letak iklan kat blog dapat komisen kalau ada org beli

Achan Sinclair berkata...

Dalam banyak-banyak komen ni, gua tertarik kat komen atas gua ni.. Jombinabadan? Apa software lu pakai nak cari blogger yang berjisim tinggi?? Gua betul-betul nak tau.. Metek, lu dapat x?

Nuriman berkata...

wakakakaka research ko bleh masuk kan dalam chapter 2 bahagian literature review. gerenti menang EDX r

oniechan berkata...

:DDD