3 Review Cerita Paling Haram Dalam Industri Drama Melayu

Malam semalam gua usha teater, tapi tu nanti gua bikin review. Ini gua nak review drama Melayu paling haram jalan cerita, plot dan semuanya serba haram, rasa nak lempang satu krew produksi. Pengarah gua kasi kuat sikit. Tak kan gua nak review cerita best je kan? Kang kata bias pulak.

Nama drama dia Wira Malam Bisikan Naga, bunyi macam celaka. Teraju utama, Adam AF sama Faizal Hussin, yang lain sumpah gua tak kenal. Story dia pasal family Adam ni kena bunuh, then dia terjumpa senjata ala macam Bruce Lee punya senjata tu, yang ada rantai-rantai ada besi kat hujung tu atau dikenali sebagai nama pendeknya nunchuck (nancak).

*Ini Bruce Lee sama Nancak..memang cool

Nancak tu ada pulak kuasa sakti, bila Adam didatangi oleh masalah nanti nancak tuh bercahaya. Pas tu Adam berubah macam Kakashi dari kartun Naruto, siap tutup-tutup muka sambil pakai sarung tangan ninja. Memang macam celakalah serba serbi kostumnya. Dia dibantu oleh seorang Pak Cik yang berpakaian macam perompak. Tutup muka pakai key. Dan pak cik itu adalah Faizal Husin. Demmit!! Mana Azroy dalam Gila-Gila Remaja???

*Roy & Gang dalam memabanteras kejahatan Geng Gagak Hitam dalam Gila-Gila Remaja. Rosyam Noor pun muda belia lagi.

Pastu Faizal Hussin story kat Adam sebenarnya dia anak Faizal Husin..Bling..Dia flashback 20 tahun lepas. Faizal Hussin tinggal anak dalam kereta Saga, dia keluar pergi kedai. Ala kereta Saga macam Nukman Basyir punya Saga. Then kereta Saga tu kena rampas dengan penjahat. Nampaklah kereta Saga tu dilarikan penjahat, ketika dalam perjalanan tu nampaklah belakang Saga tu ada Avanza sebijik. Kemudian ada sebijik Ford Ranger potong Saga tu. Hak tui.. 20 tahun lepas ada Avanza sama Ford Ranger. Kalau nak jimat kos dari upah polis tahan kereta lain dari lalu lalang, pergi lah shooting di kawasan pedalaman yang tak ada kereta. Tak da la kantoi.

Maka dengan bantuan Faizal Hussin yang tak cool macam Aro, mereka melawan penjahat. Penjahat dia pun macam haram, pakai singlet pastu tutup muka pakai topeng separuh macam Phantom of The Opera. Lawan pakai kayu, tapi nampak jelas nyata dan terang ianya adalah kayu mop. Demmit!!

Dah habis lawan-lawan, Adam lepak atas bumbung bangunan mana ntah. Dia terserempak dengan Cicak-Man, macam haram. Kemudian mereka berbual panjang. DIakhir perbualan, Cicakman bagi Adam business card dan menyuruh Adam approvekan friend request di Facebook.

Maka penghujung cerita ni gua rasa macam nak menjerit pun ada.. Meraung pun ada.. Macam mana budak-budak sekarang nak maju?

3 487 batang pen patah:

lutfie berkata...

rasa nk join semeja mengeji bila baca rebiu lu.brilliant points are brilliant.

Abang Ben berkata...

kalau ada kat youtube gua nak tengok!

Achan Sinclair berkata...

peerrghh..ada juga org saja cari penyakit hati..haha