7 Indomee Telur Mata (ulang 3 kali)

Suatu ketika dahulu, perut lapar, mulut gatal nak berborak. Dijemputnya rakan-rakan, Iffat dan Ajoy ke port wajib gua, Kayu Sunway Damansara. Kata port mesti-lah ada menu wajib dan stereotaip.
Achan Sinclair : Ane, kasi indomee (maggi goreng yang lighter) sama dengan telur mata satu.
Iffat : Aku nak jugak sama.
Ajoy : Aku pun.

Achan Sinclair : Okay ane, kasi indomee telur mata tiga.

Gua dah syakwasangka sama Ane nie, muka newbie jek. Kalao tersepak batu mau terlupa.

Ane : Siap!!!

Sekali sampai satu indomee bersama 3 biji telur mata!!!

What the hell ane?

Tak kan gua nak order indomee telur mata + indomee telur mata + indomee telur mata.

Arrghhh!! Perhatian kepada management Kayu, sila orientasi pekerja kamu dengan lebih tekun.


7 487 batang pen patah:

Jairo berkata...

nasib dia tak kasi telur sama mata lembu.. hahahah lagi power tu... sapa nak makan mata lembu tu?

AlexAlabasta berkata...

Saya rasa hal ini adalah atas kesalahan pihak saudara sendiri kerana sebagai masyarakat Malaysia yang prihatin, wajar bagi saudara untuk ambil tahu tahap IQ pekerja-pekerja pelatih di kedai-kedai mamak.

incik neng berkata...

huuu bayangkan kalau kau cakap ae.nasik ayam tiga..-mau die kasik 3 ekor ayam ...banyak tuh tige ekor ayam ..dengan paruh lagik...bulu ayam ..perghh

eddie dewanaga berkata...

hahaha... next time lu bilang, indomee telur mata 3 set!!

mamak tempat gua, menunya sama tapi guna maggi goreng, takde brand indomee...

gua selalu order, roti sadin, extra bawang.. dan teh O limau tak nak bijik...

Abang Ben berkata...

perh sekonyong-konyong terus lapar perut mendengar cerita kedai mamak... lama tak ngeteh ni!!!

Achan Sinclair berkata...

Jairo

Kalo die bagi telur kerbau...letih aku nak menjawap nnt beb..

----------

NymQ

Aku tak pernah memikirkan IQ level mereka, sebab kadang2 mereka ni pandai cuma tak ada peluang nk jadi dokter. Negara padat sangat beb...Kire dorg terer la boleh cakap melayu 3 minggu..lu try ckp tamil dalam 3 minggu beb..hhee

---------

Neng

Ayam? Gua jual kat orang sbelah...bang nak ayam?? (bunyi penuh berhati-hati)..hehe

---------
Eddie

Indo mee ni special...rasa dia tak heavy dengan rempah ratus mcm maggi...gua suke beb..

---------
Bro Ben

Bro..hang boleh start bisness mapley kat Aussie nuh..berbekalkan skrin besar dan astro je...mudah..xyah g kursus berjela2...

---------

oniechan berkata...

weh,gmba tu gamba betoi ane yg terlibat dlm cte d atas ke?x bley blah~