2 Chilake Macam Mana Nak Register Course?

Hi Adik-adik,

Hari ini Abg Achan nak ajar How To Meet Girl(s)...ups.. How to add course using new UTP portal. Gua tau memang susah dan gua dengan rasa suka cita nak ajar korang untuk add subjek.

Langkah 1:

Bukak Internet Explorer. dan bukak link ni http://studentportal.utp-prism.my/ Jangan pakai browser lain kerana portal berharga 7 angka ini tak sesuai dengan browser cap serigala dan lain-lain.

Langkah 2 :

For first time login, korang dikehendaki mengisi ruangan registration New Student. Ok-ok, anda boleh pakai emel personal anda macam abg_macho_berbulu_dada@yahoo.com.

Langkah 3:

Lengkapkan butir-butir peribadi anda. Dan tekan button create account.

Langkah 4 :

Anda login pakai email (XXX@utp.edu.my) dan password baru (bukan password utp mail) anda. Dan anda terus dapat view portal.

Langkah 5 :

Check nama dan no matrik anda disebelah kanan skrin. Pastikan itu nama anda dan bukan nama musuh ketat anda.

Langkah 6 :

Tekan Registration Course. Dan taruk nama subjek yang anda nak belajar untuk semester depan. PERHATIAN!! Untuk part section, sila isikan A untuk semua subjek (Arahan registration Dept. mungkin ianya adalah signifikan terhadap target skor anda untuk subjek tersebut)

Langkah 7 :

Tekan next dan submit.

Langkah 8 :

Sila tunggu semester hadapan untuk belajar subjek yang anda register.

Credit To : En. Nizar & Cik Zubaidah.

Brought To You By : Achan Sinclair, Ex-MPPUTP 2005/2006..hehehe

Selamat Mencuba dan Selamat Study Kepada Semua Pelajar UTP.

2 487 batang pen patah:

kEyrOL~ berkata...

weh, boleh r pakai email yahoo. aq pakai email yahoo~~

Bajet berkata...

boleh la acan. Aku pakai gmail.