3 Sapa lagi patut gua layan??

Semenjak dua menjak ini banyak kejadian aneh berlaku pada blog gua. Gua detect ada beberapa org mengoogle topik tersebut tetapi menuju ke blog gua secara langsung. Antara topik hangat ialah:-

  • Resepi karamel telur susu kukus
  • Maria Ozawa (bulan pose ni beb)
  • Dan yg menarik perhatian gua "sikap orang melayu dalam mencari pekerjaan".

Kpd semua, welcome to my blog.

Sebenarnya sekarang ni gua sedang mencari idea-idea bagi material² untuk band gua Scrow Toom (ex-Schoolmate gua cakap nama band gua jijik..demmit). Band ini adalah band ke-3 gua semenjak menapak dalam bidang musik keras ni. Puas bermain grunge, gua beralih ke metal dan kini gua sedar, kiblat musik gua adalah ke arah grunge sound.

Dalam perancangan, insyaAllah gua akan perform dengan band baru ni pada tahun depan. Maka gua nak pastikan kami keluar dengan keadaan yang fresh. Mungkin ada yang berpendapat musik grunge dah ketinggalan nun di sana. But we are who we are..

Gua telah mengkompos beberapa lagu, namun gua tak tau. Apa ke sentimental jiwa gua skang ni. Bunyi-bunyian yang keluar agak mellow dan sentimental, bunyi yang lebih kepada Seven Collar T-Shirt. Mungkinkah semangat Fender milik Duan dan Ham meresap dalam gitar gua? (Gua dapat tau gitar Ham sakit, semoga cepat sembuh ek..)

Dan kebelakangan ini, gua mendengar lagu² dari artis-artis tersebut, lebih untuk memberi gambaran yang lebih cantik utk material gua. Artis pilihan gua minggu ni..

  • Alice in Chains
  • MudHoney
  • Presidents of USA
  • Stone Temple Pilot
  • Soundgarden
  • Temple of Dog
  • Nirvana
  • Pearl Jam
  • Norah Jones
  • Muck
  • Jason Mraz
  • Butterfingers
  • Mirwana

Ohhh...idea. Datanglah kau!!!!

notakakipelupa : gua lupa nk tulis notakaki..dan gua terlupa nak taruk satu lagu ni dalam list pendengaran gua..gua rase nilai sentimental dlm lagu gua dibawah pengaruh lagu ni r.. Click Five - Empty...hehehe

3 487 batang pen patah:

ben berkata...

nama band lu mcm pemegang testisikal ker acan.muakakakaka

maria ozawa outdated oledi, org lain artis lain skang lagi hot and kurang rabak dari maria ozawa.:P

TEAM B.I.O.N.I.C berkata...

uiks masih popular ker maria ozawa ni.. bukan dah kecut ker? anyway butterfingers punya album Kembali huh!!! aku suka

eddie dewanaga berkata...

soundgarden punya 'superunknown' adalah antara yg berjaya menakluk jiwa gua dgn hantunya, 'black hole sun'

dan satu lagi... stone temple pilots!

seanggun 'Lisa Surihani' gitu...