0 Pornologhy Philosophy vs Human Philosophy

1 Litre of Tears..Maka tamatlah kuota utk sem ni, satu sem satu series japan. Series ni bisa bikin hati-hati mat rempit kat luar sane tuh jadi cair. Lagi-lagi bile dah usha Sawajari Erika, yang cute gile tu nangis kan..adess cair sih. Tapi memang la aku ngaku bergenang gak la usha citer tuh. Tapi tak de sayur sangat sangat sampai meleleh air mata. Macho beb, mane leh tangkap leleh..hahaha


Tapi yang best tuh bile ade kua muke Aya-kun (Sawajari Erika) senyum kan. Ades..tak tidor malam, makan mc'd tak lalu, mandi wajib tak sah..hehe. Dengan muke 'Innocent 16' nye. Dan aku paparkan gambar beliau dalam blog ni untuk tatapan semua. Jgn simpan buat 'stok' sudah...


Amacam?? Dasat tak?? Tapi yang paling menarik dalam citer ni selain awek nye. Adalah verse yang keluar setiap kali habis citer.Dan verse yg paling menarik lebih kurang cam ni bunyi nyer:-

Kita tak hargai apa yang boleh kita lakukan sekarang, tapi sering mengomel tentang perkara yang tak mampu dilakukan. Tapi kesedaran datang bila nikmat itu pergi



Waa...perubahan dari falsafah pornology kepada falsafah kehidupan. Tapi yang ingin ditegaskan, memang manusia itu selalu 'buta' atau 'rabun'; tak nampak atau kabur tentang perkara (nikmat) yang ada. Contoh:- Dulu ade awek selalu je marah-marah kalo awek lambat nak siap-siap nak gi tengok wayang sesame. Skang bile dah solo balik baru terase best tengok wayang sesorang. Dulu kalo citer hantu ade org peluk, skang ni peluk tubuh laa..

Kita selalu mengomel kenapa la aku tak kaya, tak hensem, tak pandai. Woi!! kurang-kurang ko tak pandai pun masuk U, mak bapak kite, habis SPM je. Selamat ko tu Islam, kalo ditarik nikmat Islam macam Lina Joy baru tau..Sekurang-kurangnya kita ni Islam,sempurna sifat, tak mandul (perlu woo). Kira banyak la untung nye.


Dan kenapa punca kita melihat orang lebih hebat dari kite.Kerana kita tak melihat diri sendiri, untuk melihat diri sendiri secara positive amatlah susah. Macam tengok pornography omputeh, deme memang dasat. Tapi mungkin ada lemahnya yang kite tak tau. Dan ada kuatnya kita yg kita tak nampak.So setiap orang ada kuat dan lemah nya.


Woi ni nak share information sket!! sekarang ni pun orang Melayu pun berebut-rebut nak buat cd blue. Tak paham aku, industri cd blue kat Malaysia ni bukan pun boleh pergi jauh, habis kuat pun kat Petaling Street jek. Melainkan kita hapuskan Jabatan Penapisan Filem atau kementeriannya (Kementerian Penerangan) terus. Aku berani berkata-kata demikian rupa kerana,, seorang supplier ade hantar file '3GP'. Bukak-bukak, pergh made in Malaysia ada la dalam 120 file. Salah seorang finalis Malaysian Idol pun ade...Maka berebut lah masing-masing nak tunjuk barang yang tak seberapa tuh. Lepas usha sikit-sikit, teros delete. Malu dol. Usha tu pun juz nak cam muke mane yg xleh wat bini..tak de maksud lain pun..hehehehe

So balik pada philosophy kita, buta melihat aspek yang positif dalam diri.Mungkin kerana kita terlampau membandingkan diri dengan korang yang diatas kita. Kita boleh membandingkan untuk mempositifkan diri kita, tapi ada segelintir yang memandang sampai menegatifkan diri sendiri.

Contoh: Kau ada awek, tapi ko usha awek orang lain lagi comey. So ko clash ngan awek ko coz nak cari awek lagi comey. Come on la, muke pun macam tongkang, wallet nipis lagi terhakis lagi mau awek comey2. Sepatutnya ko support awek ko suruh buat plastic surgery supaya jadi lebih cun..hahaha

REMEMBER!! WE ARE GOOD!!



Dan sebelum aku stop menulis, aku nak bertanya.
Adakah korang membaca blog ini dengan kehendak korang atau korang memang ditakdirkan untuk baca blog ni??

0 487 batang pen patah: